Akademisyenden tweetler: Şahlaştınız Yavuzlaşacağız!

Muş Alparslan Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Abdülkadir Şen, sosyal medyadan Alevilere yönelik tepki çeken paylaşımlarda bulundu. Şen "Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Suriye direnişi başarısız olursa savaş Anadolu’da Şah İsmail’in mezhepçi vahşileriyle yaşanacak" yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muş Alparslan Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan ve Marmara Üniversitesi’nde doktora yapan Abdülkadir Şen, Halep'in tamamının Suriye ordusunun kontrolüne geçmesi üzerine, Twitter hesabından, Alevilere yönelik ayrımcı ve tehdit tweetleri attı.

Şen, tweetlerinin ardından gelen tepkiler üzerine Twitter hesabını kapattı.

Şen, büyük tepki çeken tweetlerinde şunları yazdı:

“Cemevi, Ali, insana saygı, Madımak, hoşgörü diyen ne kadar namussuz mezhepçi varsa Halep’te katillerle beraber. Lanetliler topluluğu…”,

“Ey Halep’te çocukları, kadınları, sivilleri korkakça bombalayan rejimi savunan mezhepçiler: Sizi bu coğrafyada yeni Malazgirtler bekliyor”,

İdamcı öğretmen açığa alındıİdamcı öğretmen açığa alındı

“Bu coğrafyanın her köşesinde bir Malazgirt yaşanacak. Şah İsmail’in bağnaz mezhepçi piçleri hesap verecek. Şahlaştınız Yavuzlaşacağız”,

“Suriye direnişi başarısız olursa savaş Anadolu’da Şah İsmail’in mezhepçi vahşileriyle yaşanacak. Herkes hesabını buna göre yapsın.”

tweet1

tweet2

Aleviliği hatırlatarak var olmakAleviliği hatırlatarak var olmak

AÇIĞA ALINDI

Abdülkadir Şen, büyük tepki çeken tweetlerinin ardından açığa alındı. Muş Alparslan Üniversitesi’nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Üniversitemizde görevli bir öğretim elemanının kendisine ait sosyal medya hesabında belli bir inanç gr­ubunu hedef alan paylaşımlarda bulunduğu, gelen tepkiler nedeniyle yanlış anlaşıldığını beyanla paylaşımlarını kaldırdığı idaremizce tespit edilmiştir. Konu hakkında idari tahkikat başlatılmış olup soruşturmanın selameti açısından il­gili personel açığa alınmıştır."