Şanlıurfa'da 190 kişi gözaltına alındı

Şanlurfa'da aralarında belediye başkanlarının da olduğu 190 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP ve DBP'lilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'da HDP ve DBP'ye yönelik operasyonda 190 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Viranşehir Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Eryılmaz ve Suruç Belediye Eşbaşkanı Halil Akbaş da bulunuyor.

Şanlıurfa merkezi ile Viranşehir, Suruç, Siverek, Birecik ve Hilvan ilçelerinde toplam 190 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde başlayan polis baskınlarında Viranşehir Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Eryılmaz, Suruç Belediye Eşbaşkanı Halil Akbaş, HDP Hilvan İlçe Eşbaşkanı Fatma Temel, DBP Hilvan İlçe Eşbaşkanı Yusuf Kebeci, Halfeti Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bozo Yılmaz, HDP Halfeti İlçe Eşbaşkanları Fatma Korkmaz ve Mehmet Karagün, DBP Bozova İlçe Eşbaşkanı Mehmet Akbaş, DBP Viranşehir İlçe Eşbaşkanı Zühre Tatlı ve Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ohaç'ın da aralarında bulunduğu 190 kişi daha gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Şanlıurfa'ya sevk edildi. Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne getirilen HDP ve DBP üye ve yöneticilerinin ifade işlemleri devam ediyor

Viranşehir, Birecik ve Siverek'te parti binalarında arama yapıldı. Binalardaki belge ve dijital kayıtlara el konuldu. (ŞANLIURFA/DHA)