HDP: Hande Fırat ve Hakan Çelik bilgilendirildi

Fırat, CNN Türk canlı yayınında HDP'ye yüklendi. HDP programın ardından kendisine ulaştı. Fırat 'partinin tutumu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını' ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Beşiktaş'taki bombalı saldırı sonrası Meclis'te hazırlanan ortak metne HDP'nin imza atmamasına tepki göstererek canlı yayında "Birilerine göre cici terörist bunlar" diyen CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a yanıt geldi.

Fırat'ın HDP'ye uygulanan 'medya ambargosu' nedeniyle parti açıklamalarını ‘gözden kaçırmış olabileceği' belirtilerek şöyle denildi:

"Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat; CNN Türk televizyonunda bugün yayınlanan Parametre programında, cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşen saldırı sonrası TBMM'de üç parti tarafından hazırlanan metne ilişkin partimizin tutumu ve bu saldırıya karşı partimizin net duruşu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade etmiştir."

HAKAN ÇELİK DE BİLGİLENDİRİLDİ

Programda benzer bir yorumda bulunan Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in de bilgilendirildiği kaydedilen açıklamada, "Metni neden imzalamadığımıza dair dün paylaştığımız bilgi notu, saldırıyı en sert biçimde kınadığımızı ifade ettiğimiz ve Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş tarafından Meclis genel kurulunda da okunan açıklamamız ve cezaevinde tutulan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş tarafından kaleme alınan açıklama Sayın Fırat ve Sayın Çelik'e iletilmiştir" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)