Diyarbakır'da askeri uçak düştü

Diyarbakır'da bir F-16 savaş uçağı düştü. Pilotun uçak düşmeden önce atlayarak kurtulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan bir F-16 savaş uçağı, merkez Gümüşler köyü yakınlarında düştü. Pilotun düşmeden önce uçaktan atladığı belirtildi.

Eğitim uçuşu için havalanan bir F-16 C tipi tek kişilik savaş uçağı, saat 19.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Uçağının düşmesinin ardından, Gümüşler köyüne arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Üsteğmen rütbesindeki pilotun, uçak düşmeden önce fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atladığı öğrenildi. Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan pilotun, sağlık durumu iyi olduğu kaydedildi.

Uçağın enkaz kaldırma çalışmalarına başlanırken, düşme nedeninin yapılacak olan incelemenin ardından ortaya çıkacağı belirtildi.

Kaza nedeniyle İstanbul- Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağı, Elazığ'a yönlendirildi.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Uçağın düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DİYARBAKIR/DHA)