Balıkesir HDP binasına silahlı saldırı

Balıkesir'de HDP İl Başkanlığı önüne gelen kişi, "Siz polisleri şehit ederseniz, ben de size ateş ederim" diyerek binaya ateş açtı. Saldırı sırasında il binasında kimsenin olmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'de HDP İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. Olay, bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. A.C. adındaki şüpheli bir havlunun içine sakladığı pompalı tüfekle Yeşilli Meydanı'ndaki bir iş hanında bulunan HDP Balıkesir İl Başkanlığı'na iki el ateş etti. Saldırganın "Siz polisleri şehit ederseniz, ben de size ateş ederim" diye bağırdığı öne sürüldü. Ateş açıldığı sırada ikinci kattaki parti binasında kimsenin bulunmadığı ifade edildi. HDP Balıkesir İl binasının saçma isabet eden pencere camları kırıldı. Ateş eden kişi, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bina çevresinde de polis tarafından önlem alındı.

7 HAZİRAN ÖNCESİNDE DE SALDIRI OLMUŞTU

Balıkesir'de 7 Eylül 2015 tarihinde de 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atarak binaya giren grup, binadaki flamaları ateşe vermişti. 'Bozkurt' işareti yapan grup, eşyaları aşağıya fırlatmış, olay sırasında binada bulunan HDP'nin 7 Haziran seçiminde ikinci sıra milletvekili adayı Bedri Arık tartaklanmıştı.

67581 (Fotoğraf: Dihaber)

DBP'Lİ EŞBAŞKANIN EVİNE ATEŞ

Antep'te gözaltına alınan DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Hebat Gengeç'in evine, gözaltı işleminden yaklaşık 50 dakika sonra kar maskeli 3 kişi tarafından ateş açıldı.

DBP Şahinbey İlçe Eş Başkanı Hebat Gengeç'in eşi Mustafa Gengeç, Vatan Mahallesi’ndeki evlerine polisin sabaha karşı 04.00 sularında geldiğini söyledi. Gengeç "Evi aradılar. Ev aramasından sonra 'Hakkında gözaltı kararı var' diyerek eşimi aldılar” dedi.

Evden ayrılan polisten yaklaşık 50 dakika sonra silah sesi geldiğini belirten Gengeç, o anları şöyle anlattı: “Ayağa kalktım, kızım 'Baba yat evi tarıyorlar' dedi. Balkona doğru yönelince 2 kişi gördüm, biri kar maskeli, biri şapkalı ve siyah elbiseli. Ellerinde Kalaşnikof vardı. Biri evimizi tarıyor, diğeri izliyor. Diğer kızım 'Baba kapı çalıyor' dedi. Yukarıya kadar çıkmışlardı, kapıyı açmadık. İki kişi aşağıdaydı, bir kişi de yukarı çıkmıştı."

Dihaber'e saldırganlar ayrıldıktan sonra evden aşağı indiğini söyleyen Mustafa Gengeç, 11 adet boş kovan, 3 adet patlamamış mermi ve 1 adet patlamamış sis bombası bulduğunu belirtti.

Gengeç polislerin 'Ekip gönderemeyiz. Siz boş kovanları alın, getirip teslim edin' dediğini öne sürdü. (HABER MERKEZİ)