Kurtulmuş: Oklar, PKK'yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki bombalı saldırıyı yapan örgütle ilgili "Oklar, PKK'yi gösteriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'daki bombalı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Oklar, PKK'yi gösteriyor" diyen Kurtulmuş Beşiktaş'ta meydana gelen patlamada en az 300-400 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Kurtuluş, Beşiktaş'ta detaylı çalışılmış, planlanmış bir saldırının gerçekleştiğini söyledi. Kurtulmuş, şöyle dedi: "Doğrudan doğruya hedef polis teşkilatımızdır. Beleştepe denilen yükseltinin olduğu yerde bombalı araç patlıyor. Yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafında tahmin ediliyor. Büyük bir çukur açılmış ve araba yok ortada, paramparça olmuş. Maçka Parkı'nda da polis diğer şahsa dur dediği anda 4 polis ve sivil vatandaşımız şehit oluyor. Çok haince, alçakça bir saldırı."

Soylu: 29 şehit, 166 yaralımız varSoylu: 29 şehit, 166 yaralımız var

'NETLEŞİNCE AÇIKLANACAK'

Kurtulmuş, saldırıyı gerçekleştiren örgüte ilişkinse  "Oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği takdirde bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo ama bu netleşince açıklaması yapılacak" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları şöyle:

10 KİŞİ GÖZALTINDA

"Hemen olaydan sonra patlayan araçtan hareket edilerek bütün bağlantılar ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. 10 kişi gözaltında, sorguları sürüyor. Her sorguda yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Net bir şey ortaya çıkmadan bir şey söylemek mümkün değil. Ancak araçtan yola çıktığımızda oklar PKK’yı gösteriyor. Belli ki üzerinde çalışılmış bir saldırı. Çok net olan bir şey var. Terör örgütlerinin arkasında bazı ülkeler destek olmaktan vazgeçsinler bir gün dayanamaz. Örneğin DEAŞ. DEAŞ PKK bu aklı nereden buluyorlar."

'HERKES BİR SINAVA TABİ TUTULUYOR'

"Her terör örgütünün arkasında sahipleri var. Bu saldırıda da bir maşa kullanılmıştır. Büyük ihtimalle PKK. Bir kez daha haykırıyoruz. Teröre karşı ortak bir mücadele ise bütün ülkeler kullandıkları bu maşalardan vazgeçsinler. Şu anda dünyanın hiçbir başkenti güvence altında değildir. Herkes samimiyetle davransın. Herkes bir sınava tabi tutuluyor. Ya insanlık cephesinde ya da insanlık karşıtı cephe alırlar."

'CİDDİ İKİ YÜZLÜLÜK VAR'

"Bütün ülkelerden gelen istihbaratı değerlendiriyoruz. Bize gelen istihbaratları da onlara iletiyoruz. Ama burada herkesin samimi olması lazım. Hiç kimsenin sahadaki bu örgütlere destek olmaması lazım. Herkes kendi tutumunun yeniden gözden geçirmesi lazım. Terörle mücadele konusunda ciddi bir iki yüzlülük var. Bizim beklentimiz samimi bir işbirliği yapılması ve bu örgütlere verilen desteklerin sonlandırılmasıdır." (HABER MERKEZİ)