Görgü tanıkları patlama anını anlattı

İstanbul'da Beşiktaş’ın Vodafone Arena stadı yakınındaki patlamanın görgü tanıkları yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş’ın Vodafone Arena stadı yakınlarındaki bombalı araç saldırısı gerçekleştiğinde birkaç yüz metre mesafede bulunan Ömer Yılmaz, “Cehennem gibiydi. Alevler göğe yükseldi” dedi.

Reuters’e konuşan Ömer Yılmaz da şunları söyledi: “Dolmabahçe Camii’nin yanındaki kafede çay içiyordum. İnsanlar kendilerini masaların altına attı. Kadınlar ağlamaya başladı. Taraftarlar da buraya sığındı, korkunçtu. Cehennem gibiydi. Alevler göğe yükseldi.”

'CAMLAR ÜZERİMİZE SAÇILDI'

Bir diğer görgü tanığı Abdullah Çavuş ise maç için Bursa'dan geldiklerini belirterek, "Maçtan çıktık, yaklaşık 10 dakika geçmişti, taraftar arabaları hareket etti. Yol açılır açılmaz patlama oldu. Stattan çıkıp yemek için kalacağımız otele girecektik. Camlar basınçla üzerimize saçıldı. Silah sesleri duyduk, otelin içine girip bir köşeye sığındık" dedi.

Bursaspor: Taraftarımız ayrılmıştıBursaspor: Taraftarımız ayrılmıştı

Olay sırasında Dolmabahçe'deki bir kafede oturduğunu söyleyen Elif Öztürk de patlamayla birlikte büyük bir alev topunun oluştuğunu anlattı.

Büyük şok yaşadıklarını dile getiren Öztürk "Daha sonra güvenli bir yere geçmeye çalıştık. O korkuyu daha yeni üzerimizden atıyoruz. Bunu yapanlar insan olamaz, hepsine lanet olsun" dedi.

'5 DAKİKA ÖNCE AYRILDIK'

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi. Kurtulan, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)