İstanbul'da bombalı saldırılar

İstanbul Dolmabahçe'de bombalı saldırılar... Vodafone Arena'daki maç çıkışında yaşanan saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da dün gece saat 22.30 sularında aynı yerde iki bombalı saldırı yaşandı. Saldırı Dolmabahçe'de bulunan Vodafone Arena Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından yaşandı. Maçın ardından taraftarların stattan ayrılışı tamamlandığı sırada çıkış yapan çevik kuvvete ait otobüsün hedef alındığı saldırıda ölü ve yaralılar olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Yaralıların büyük çoğunluğu Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneden saat 3.30'da yapılan açıklamada, 26 yaralının tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği, 23 yaralının tedavilerinin de devam ettiği duyuruldu. Hükümetten sabah gelen açıklamalarda ise olayda 166 kişinin yaralandığı, 27'si polis 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Olaydan saatler sonra incelemeler sürerken, üçüncü bir patlama sesi daha duyuldu. Bunun, 'Beleştepe' denilen bölgede bulunan şüpheli bir aracın güvenlik güçleri tarafından, kontrollü bir şekilde patlatılmasından kaynaklandığı açıklandı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Maalesef şehit ve yaralıların olduğu bilgisi var” dedi.

Erdoğan: En büyük can kaybını hedefledilerErdoğan: En büyük can kaybını hedeflediler

Al Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdiAl Jazeera: 15 polis yaşamını yitirdi

'CANLI BOMBA OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR'

Saldırının ardından İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk açıklamasında, patlamalardan birinin 'Beleştepe' olarak tabir edilen yerde, diğerinin ise Maçka Parkı'nda yaşandığını söyledi. Soylu, "Maçka Parkı yakınında olan patlamanın canlı bomba olduğu değerlendiriliyor" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Bursaspor Kulübü, taraftarlar arasında yaralanan olmadığı bilgisini paylaştı.

Bursaspor: Taraftarımız ayrılmıştıBursaspor: Taraftarımız ayrılmıştı

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in arayarak bilgi aldı.

Saldırıyla ilgili olarak Başsavcı Vekili İsmail Uçar ile 5 savcı görevlendirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olay yerinde incelemelerde bulundu.

Süleyman Soylu: Şehit konusunda kamuoyuna açıklama yapacağızSüleyman Soylu: Şehit konusunda kamuoyuna açıklama yapacağız

Bombalı saldırıda yaralananların büyük çoğunluğu Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların bir kısmı da Okmeydanı Eğitimi ve Araştırma Hastanesi'ne getirilirken, sağlık görevlileri hastane önünde bekledi. Yaralıların bazıları ambulanslarla bazıları ise sivil araçlarla hastanelere sevk edildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin olarak geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Açıklamada, karar gereğince patlama anı ve sonrasına ait olay yeri görüntülerinin yayınlanmasının yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, "Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içermektedir" denildi.

Gitar çalarken patlamayı çektilerGitar çalarken patlamayı çektiler

Patlama anı canlı yayına yansıdıPatlama anı canlı yayına yansıdı