Dışişleri'nden FETÖ'yle sanal mücadele

FETÖ’ye karşı sanal mücadele başlıyor. Dışişleri Bakanlığı 15.07.gov.tr web adresi üzerinden FETÖ yapılanmasını anlatacak. Hazırlanan rapora göre 160 ülkede 'FETÖ örgütlenmesi' var. 15 Temmuz'dan sonra kınama yayınlayan ülke sayısı ise 111...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası mesaisinin önemli bir bölümünü FETÖ’yle mücadeleye ayırdı. Bakanlığın 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Meclis'te

kurulan komisyona gönderdiği bilgi notunda yurtdışında ve Türkiye’de gerçekleşen tüm üst düzey ziyaretlerde ana gündemin FETÖ olduğu belirtildi. Bu süreçte, Cumhurbaşkanı düzeyinde 70, Başbakan seviyesinde 92, bakan seviyesinde 682, milletvekili düzeyinde bin 522, diğer üst düzey yetkililerle 6 bin 362 olmak üzere toplam 8 bin 728 resmi girişimde bulunuldu.

15.07.GOV.TR GELİYOR

Broşürler, bilgi notları, mülakatlar, makale ve mektuplarla yürütülen çalışmada bir de internet sitesi kurulmasına karar verildi. Alınan karar gereği, 15.07.gov.tr adresli web sayfası, temsilciliklerin

önerileri doğrultusunda zenginleştirilip yakın süreçte kullanılır hale getirilecek.

111 ÜLKEDEN KINAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığının kayıtlarına göre, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası hükümete 111 ülke ve 6 uluslararası kuruluş açıklama yaptı. 61 ülkenin devlet başkanı ve hükümet başkanı seviyesinde de destek mesajı bulunuyor. Dayanışma amaçlı Türkiye’yi ziyaret eden heyetlerin sayısı da 30’u aştı.

160 ÜLKEDE FETÖ VAR!

Dışişleri Bakanlığı'na ulaşan bilgilere göre FETÖ’nün 160’a yakın ülkede faaliyeti var. 800’e yakın okul ve üniversite, 100’e yakın öğrenci yurdu, binden fazla STK-vakıf-dernek, 200’den fazla yazılı ve görsel medya, 500’den fazla şirketten oluşan devasa bir ağ var. Bu küresel ağ içinde sadece yöneticilerin sayısı 3 bini geçiyor. Bunların çeperindeki insanlarla birlikte yurt dışında FETÖ ile ilişkili kişilerin sayısının 10 binlerle ifade ediliyor.

OKULLAR KAPATILMAYA BAŞLANDI

Türkiye’nin girişimleri ile yurtdışındaki bazı okullar kapatılmaya başlandı. Dışişleri kayıtlarına göre 15 Temmuz öncesi Gambiya, darbe girişimi sonrası ise Azerbaycan, Libya, Ürdün, Somali ve Sudan okulları kapattı. Gine ve Çad’daki okullar ise Maarif Vakfı tarafından devralındı. Vakıf yetkililerince oluşturulan heyetlerin okullarla ilgili yurt dışı ziyaretleri de başladı.

49 DİPLOMAT FİRARİ

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası 'dön' talimatına uymayan 49 bakanlık personeli ihraç edildi. Bunların ne kadarının iltica başvurusunda bulunduğu bilinmiyor. Ancak yerel basın haberlerine göre Almanya’ya eş ve çocuklarla birlikte 35, Belçika’ya ise 6 diplomat iltica başvurusunda bulundu.

Etiketler FETÖ sanal mücadele