Avrasya'nın adı için son saatler...

Avrasya Tüneli'nin ismi için Ulaştırma Bakanlığı'nın açtığı anket bu gece yarısı sona eriyor. Tünelin adının Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Boğazı’nın altından hem tekerlekli araç hem de metro geçişi sağlayacak ‘Tüp Geçiş Projesi’ için isim belirleme anketi bu gece sona eriyor. 20 Aralık’ta açılacak ‘Avrasya Tüneli’ için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde başlatılan ankette isim seçenekleri bulunmuyor, her katılımcı kendi tercihini yazıyor. 1 Aralık’ta başlayan oylama işlemi ise bugün saat 23.59'da sona erecek. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında, "En çok önerilen isim 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir" açıklamasını yapmıştı.

Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

14.6 KM'LİK TÜNEL...

Yap-işlet-devret modeliyle İstanbul Boğazı’nın altına yapılan Avrasya Tüneli 14.6 kilometre uzunluğunda. Göztepe ile Kazlıçeşme arasında İstanbul Boğazı’nın 106 metre altında yapılan Avrasya Tüneli’nden günde 100 bin aracın geçeceği öngörülüyor. Avrasya Tüneli’nde Fatih Sultan MehmetKöprüsü’nde uygulanan Serbest Geçiş Sistemi yerine hali hazırda Boğaz Köprüsü’nde uygulanan şeritler arası ada barındıran gişe yapıları yapılacak. Ücret toplama sadece otomatik sistemler üzerinden yapılacak ve trafik sıkışıklığına yol açabilecek nakit toplama olmayacak. Buna karşın OGS ve HGS kullanıcıları için farklı şeritler olmayacak, tüm şeritlerden geçiş için kullanılacak. Ücret otomobiller için 4 dolar artı KDV, minibüsler için 6 dolar artı KDV olacak.