Almanya'da bekletilen kafile sporcular değilmiş

Karate turnuvası için Almanya'ya giden 14 kişilik kafilenin Düsseldorf Havaalanı'nda saatlerce bekletilerek, bir kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, spor turnuvası için Almanya'ya giden 14 Türk'ün, saatlerce Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda bekletildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada ''Olayın insan kaçakçılığı olduğu anlaşılıyor. Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi yok'' denildi.

14 kişinin havalimanında saatlerce bekletilerek sorguya alınması, ilk etapta, Almanya’da pasaportunu çaldıran TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın havalimanında polis tarafından bekletilmesiyle patlak veren ve Türkiye'nin karşılık verdiği krizin devamı olduğu sanıldı. Karate turnuvası için Almanya'ya giden 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ancak, Dışişleri Bakanlığı, olayın, insan kaçakçılığı olduğunu duyurdu. Kafilenin bekletilmesinin, Almanya ile son günlerde yaşanan sorunlarla ilgisi olmadığı belirtildi. Açıklamada ''Olayın insan kaçakçılığıyla ilgili olduğu anlaşılıyor'' denildi.

Ayşe Nur Bahçekapılı'nın intikamı 'misliyle' alındı!Ayşe Nur Bahçekapılı'nın intikamı 'misliyle' alındı!

NTV'de yer alan habere göre ise diplomatik kaynaklar da bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö.'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığını ve hakim karşısına çıkarılacağını aktardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 'hususi pasaport' sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

Alınan ifadelerin ardından 14 kişiden 11'i iltica başvurusunda bulundu. Bir kişi hakim önüne çıkarılacak, 2 kişiyse Türkiye'ye dönmek istiyor.

KARATE FEDERASYONU: BİZİMLE İLGİLERİ YOK

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da  bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söyleyen ve Alman polisi tarafından saatlerce bekletilen heyetten haberleri olmadığını , böyle bir görevlendirmeleri bulunmadığını ve şu an Bosna'da bir turnuvada olduklarını söyledi.

(DIŞ HABERLER)