Bakan Kaya: Takipçisiyiz

Parkta yürüyüş yaparken saldırıya uğrayan kadın için Bakan Kaya konuştu. Kaya, "En ağır cezayı alması için gerekeni yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Seçilmiş Kadınlar ve İnsan Hakları Paneli"ne katıldı. Panel sonrası Bakan Kaya, Manisa Turgutlu'da bir parkta spor yaptığı sırada saldırıya uğrayan Ebru Tireli ile ilgili soruya "İl müdürlüğümüz Ebru hanıma ulaştı, psikososyal destek vermek istediğimizi ilettik, konunun takipçisi olacağımızı ilettik" dedi. Kaya, "Bu konuda da davaya müdahil olacağız. Milletimizin içi rahat olsun, bu kişinin en ağır cezayı alması için biz de gerekeni yapacağız" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Tireli'yi telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Tireli'ye 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu'nun ilk ağızdan olayı dinleyip, takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

CHP'LİLER EVİNDE ZİYARET ETTİ

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise, saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı. CHP milletvekilleri, beraberindekilerle Tireli'yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun diledi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Turgutlu'da 4 aylık hamile Ebru Tireli, 7 Aralık akşamı evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaptığı sırada, kırmızı renkli bir otomobille gelen bir erkeğin saldırısına uğradı. İddiaya göre, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diyen saldırgan, daha sonra sonra ayakkabısını çıkararak genç kadının suratına vurdu. Bu sırada dengesini kaybedip düşüp, başını kaldırıma çarpan Tireli'yi, saldırgan yerde de tekmeledi. Tireli'in çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı. Hamile olduğunu söyleyip yalvarmasına rağmen saldırganın kendisine vurmaya devam ettiğini belirten Tireli, kendine gelir gelmez aradığı eşi Akın Tireli ile önce hastaneye gidip sağlık muayenesinden geçti, ardından Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip saldırgandan şikayetçi oldu. Polis, olayın ardından şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı. Teşhis için şüpheliler Tireli'ye gösterildi. Tireli'nin tam olarak teşhis edemese de kendisine gösterilen şüphelilerden birine tepki verdiği öğrenildi. Öte yandan çok sayıda kişinin de olayın duyulmasını ardından Tireli ve Ailesi'ne geçmiş olsun dileğinde bulunup, destek verdikleri öğrenildi. (DHA)