Ayşe Nur Bahçekapılı'nın intikamı 'misliyle' alındı!

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı’nın Alman makamlarınca havalimanında bekletildiği iddiasına yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Misliyle karşılık veririz” çıkışının ardından, diplomatik pasaportlu Alman vatandaşları da Türkiye'de bekletiliyor; dört Alman uçağını kaçırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da pasaportunu çaldıran TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Alman makamlarınca havalimanında bekletildiği iddialarının ardından Ankara-Berlin hattında yeni bir kriz patlak verdi. Buna göre Türkiye, ülkeye giriş yapmak veya ülke dışına çıkmak isteyen diplomatik pasaportlu Alman vatandaşlarına yönelik ayrıntılı bir inceleme başlattı.

Anadolu Ajansı uygulama nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dört Alman diplomatın uçuşlarını kaçırdığını duyururken, Türkiye Dışişleri yetkilileri "Devletin tasarrufu" açıklaması yaptı. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki uygulamayla ilgili Deutsche Welle'ye konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, 'bunun devletin tasarrufu olduğunu, Dışişleri'nin konuyla şu aşamada doğrudan irtibatlı olmadığını' belirtti. Bakanlık yetkilileri, "Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların gerekli talimatlara uygun hareket ettiğini” aktardı.

Türkiye - Almanya hattında yaşanan gerilimin "karşılıklı anlayış ilkesi doğrultusunda giderileceğini umduklarını" belirten Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "tarafların birbirine olan güvenini yeniden tesis edilmesi için de Türk diplomasisinin gerekli çabayı göstereceğini" ifade etti.

Bahçekapılı’nın bekletildiği iddialarına karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Misliyle karşılık veririz” çıkışınının ardından, Dışişleri Bakanlığı Alman Büyükelçi Martin Erdmann’ı bakanlığa çağırıp ‘rahatsızız’ notu iletmişti. Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla da tüm havalimanlarına “Alman diplomatik pasaportlara da derin ve uzun inceleme, sorgu yapılacak” talimatı gönderildi. Başbakanlık yetkilileri, bu talimatın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koordinasyonuyla uygulamaya geçirildiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)