NYT: Kürtlerin kadın-erkek eşitliği tehlikede

Amerikan gazetesi New York Times, HDP'ye yönelik operasyonu, partinin kadının-erkek eşitliği politikası üzerinden mercek altına aldı. Gazeteye göre, bölgede cinsiyet eşitliğine yönelik adımlar tehdit altında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Times gazetesi, HDP'li belediyelere yapılan operasyoların ve 'kayyum yönetimleri'nin, Kürt siyasi hareketinin uzun zamandır inşa etmekte olduğu kadın erkek eşitliğini tehdit ettiğini yazdı. Gazete, "Kayyumların son haftalarda ilk yaptığı şeylerden biri, eş yöneticileri dağıtmak, bazı kadın merkezlerini kapatmak ve eşlerine tacizde bulunan erkeklerin maaşlarının eşe verilmesini yasa dışı saymak oldu" ifadesini kullandı.

HDP Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca gazeteye, "Bu baskı esasında kadınları hedef alıyor ve kadın örgütleri kapatılıyor. Bu, kadın özgürlüğüne bir darbe. 'Gidip üç çocuk yapın' gibi çok sayıda şey söylediler" dedi.

New York Times haberinde, "Ataerkilliğin genel kural olduğu bir bölgede, Kürt toplumu uzun zamandır bir istina oluşturuyor" ifadesini kullandı. (New York Times)