Kaymakam Safitürk soruşturmasına gizlilik kararı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Kasım'da makamında düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk soruşturmasında gizlilik kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Derik Belediyesi'ne kayyım olarak atandıktan bir süre sonra düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk soruşturmasında gözaltına alınan 29 kişiden 7'si tutuklandı. Mardin Başsavcılığı ise bugün soruşturma için gizlilik kararı aldı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Olayın hemen akabinde Derik Hükümet Konağı ve Derik Belediyesi'nde çalışan personel ile aralarında sivil vatandaşların da bulunduğu, olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen Ş.M., T.E., V.E., D.A., S.S., Z.D., N.E., Z.E., S.A.M., G.Y., F.B., H.İ., M.A.Y., M.A.G., D.Ş., H.Ç., K.K., R.A., M.A.K., İ.H.K., Ş.E., L.A., M.D., Ş.T., M.K., A.E., S.D., A.G., M.B. isimli şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı gereği gözaltına alınmışlardır. Olay yerinde detaylı teknik incelemeler yaptırılmış, olayın anlatılmasına katkı sağlayacak tüm veriler hassasiyetle toplatılmıştır. Gözaltına alınan bu şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturma işlemlerinin tamamlanmasına müteakip bugün itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığımıza mevcutlu olarak çıkartılmış, şüphelilerden Ş.M., T.E., V.E., D.A., Z.D., N.E., Z.E., F.B., S.A.M., G.Y., H.İ. ve M.A.Y’nin, 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' ve 'Tasarlayarak, bombalama yapmak suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme' suçlarından tutuklanmaları istemiyle Mardin Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiş, diğer şüpheliler ifadelerinin alınmasından sonra savcılığımız tarafından serbest bırakılmıştır. Mardin Sulh Ceza Hakimliği'nce yapılan sorgulama sonucunda V.E., T.E., Ş.M., S.A.M., N.E., F.B. ve D.A. isimli toplam 7 şüpheli atılı suçlardan tutuklanmış, Z.D., M.A.Y., H.İ., G.Y. ve Z.E., isimli toplam 5 şüpheli mahkeme tarafından serbest bırakılmışlardır."

Başsavcılık açıklamasının sonunda, soruşturmanın, hukuki zeminde titizlikle ve gizlilik kararı içerisinde devam ettiği belirtilerek, ihtiyaç duyulması halinde soruşturma aşamasıyla ilgili açıklama yapılacağı belirtildi.

(MARDİN-DHA)