Kayyımlar gün doğmadan işbaşı yaptı

Diyarbakır'da DBP'li başkanların tutuklandığı merkez Kayapınar ve Yenişehir belediyelerine kaymakamlar kayyım olarak atandı. Kayyımlar, sabah olmadan belediyeye giderek göreve başladı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ve Yenişehir belediyelerine kayyım atandı. Kayapınar ve Yenişehir belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Aydın ve Selim Kurbanoğlu, 6 Aralık’ta gözaltına alınmıştı. Aydın ve Kurbanoğlu, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

GÜN AĞARMADAN BELEDİYEYE GİTTİLER

Kayapınar Belediyesi’ne kaymakam Mustafa Kılıç, Yenişehir Belediyesi’ne ise kaymakam Mehmet Özel kayyım olarak atandı.

Kaymakamlar vakit geçirmeden kayyım olarak atandıkları belediyelere gittiler.  Yenişehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan kaymakam Mehmet Özel sabah saat 4’te belediyeye geldi. Kayapınar Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mustafa Kılıç ise saat 5’te belediyeye geldi. Kayyımların çok sayıda polis eşliğinde belediyelere geldikleri belirtildi.

KAYYIMSIZ BELEDİYELER

Diyarbakır Valiliği bir süre önce aralarında Yenişehir ve Kayapınar'ın da olduğu DBP’li 11 ilçe belediyesinin yetkisini kaymakamlıkların iznine bağladığını duyurmuştu.

Diyarbakır'da, belediyelerine kayyım atanmayan, ama özel bir kararla yetkileri kaymakamlıklara bağlanan ilçe ve merkez ilçeler şunlar: Merkez Yenişehir, Kayapınar, Bağlar, Lice, Kulp, Çınar, Ergani, Dicle, Kocaköy, Hazro ve Bismil belediyeleri.