Diyanet İşleri'nden 'istihbarat' raporu!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurtdışındaki FETÖ örgütlenmesi konusunda hazırladığı raporda, fotoğraflar, isimler ve kişisel bilgiler yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11-14 Ekim arasında düzenlenen 9. Avrasya İslam Şurası’na sunulmak üzere yurtdışındaki temsilcilerden istediği raporlar, Darbe Komisyonu’na ulaştırıldı. Belgeler arasında 'FETÖ-PDY Raporları' adlı klasörde; Abhazya, Almanya, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Nijerya, Norveç, Polonya, Romanya, Suudi Arabistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna’daki FETÖ faaliyetleriyle ilgili istihbarat bilgileri yer aldı. Bazı raporlarda FETÖ ile ilişkili kişilerin fotoğrafları da yer aldı.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, cami görevlileri, din koordinatörü ve din hizmetleri müşavirleri aracılığıyla hazırlanan raporlarda, FETÖ’nün okulları, şirket ve medya kuruluşlarıyla ilgili istihbarat bilgileri yer aldı. 38 ülke hakkında hazırlanan 50’ye yakın raporlardan bazılarında; istihbarat çalışması yapan din görevlileri ve imamların görev yaptığı cami isimleriyle birlikte raporlarda yer aldı. Bazı raporlarda; FETÖ’cü kişiler hakkında, “2-3 kişi hariç çok nadiren cumaları camiye gelirler”, “Aktif olarak faaliyette bulunmasa da gönül bağını sürdürdüğü söyleniyor” gibi tanımlamalar dikkat çekti.