Gazeteci Mehmet Güleş tutuklandı

Elazığ Adliyesi'nde gözaltına alınan gazeteci Mehmet Güleş tutuklandı. Karara gerekçe olarak Güleş'in telefon görüşmeleri gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haber takibi yaptığı sırada Elazığ Adliyesi'nde gözaltına alınan Mehmet Güleş tutuklandı. Güleş, tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen görüşmelerin, gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi.

DİHABER'in haberine göre, Mehmet Güleş haber takibi için gittiği Elazığ Adliyesi'nde gözaltına alındı. Emniyette susma hakkını kullanan Güleş, savcılık tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Güleş'in tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararına gerekçe olarak, Güleş'in KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nda çalıştığı sırada haberler, telefon görüşmeleri ve Facebook paylaşımları gösterildi. Güleş'in 15 Mart tarihinde yaşamını yitiren bir kişinin cenazenin ne zaman yapılacağını sorması, 26 Aralık 2015'te Karakoçan'da yapılan Roboski (Uludere) anmasının görüntülerini istemesi gibi faaliyetleri, dosyada delil olarak yer aldı.

'YAPTIKLARIM GAZETECİLİK FAALİYETİDİR'

Mehmet Güleş savunmasında, “Ben bir gazeteciyim. Benim yaptığım bütün faaliyetler gazetecilik faaliyetleridir. Bugüne kadar neden bu kadar bekletildi. Hatta yakalandığımda da gazetecilik faaliyeti yürütüyordum. Bana atılı suçların hiçbirini kabul etmiyorum” dedi.

Güleş’in avukatı Ali Cemal Zülfikar da dinleme kayıtlarındaki görüşmelerin mesleki görüşme olduğu söyledi. Teknik takibin Mayıs ayına kadar yapıldığı belirten Zülfikar, “İletişimin tespitinde, 'X kişiyle yapılan görüşme' ibaresinde aslında kiminle iletişim kurduğu belli. Ancak bu şekilde nitelendirme ile sanki yasa dışı faaliyet içerisindeymiş gibi gösterilmeye çalışılmıştır" şeklinde savunma yaptı.

Savunmaların dinleyen mahkeme, Mehmet Güleş'in tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından Güleş, Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.