Çocuğa çıplak arama için Watsons'tan açıklama

Watsons'dan, İstanbul Vialand mağazasında yaşanan ve bir çocuğun çıplak aramaya maruz kaldığı iddia edilen olayla ilgili açıklama geldi: Üzgünüz, müdür tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Vialand'daki mağazasında yaşanan ve 'hırsızlık' şüphesiyle bir çocuğa çıplak arama yapıldığına dair iddialarla ilgili Watsons'tan açıklama geldi. Açıklamada, mağaza müdürünün tedbiren görevden uzaklaştırıldığı ve konunun üzerine hassasiyetle gidildiği belirtildi.

26 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi'ndeki Watsons mağazasında yaşanan olayda çocuk lise 3. sınıf öğrencisi B.C. hırsızlıkla suçlanarak mağaza müdürünün de bulunduğu sırada çıplak aramaya maruz kaldığı şikayetinde bulunmuştu. Watsons'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Sürecin yaşandığı andan itibaren titizlikle takip edildiği" belirtilerek, "Elimizde olan bilgilere göre, İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi mağazamızda bir müşterimizin hırsızlık yaptığına dair kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle, mağazamızdaki personel, müşteriyi durdurup, derhal konuyu alışveriş merkezi güvenlik birimine iletmiştir ve güvenlik görevlileri olaya müdahale etmişlerdir. Yapılan müdahale sırasında müşterinin usule aykırı şekilde üstünün arandığına dair müşteri ve ailesinin şikâyetçi olduğu basına yansımış durumdadır. Söz konusu iddialar ile ilgili olarak üzüntü duymaktayız. İddia edilen usulsüz üst arama işlemiyle ilgili kendi iç soruşturmamızı yürütmekteyiz. Soruşturma dahilinde konuya müdahil olan mağaza personelimiz tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.

AVM'de çocuğa çıplak arama iddiasıAVM'de çocuğa çıplak arama iddiası

Açıklamada ayrıca, B.C. ve ailesi ile iletişim halinde olunduğu ifade edilerek, "Tüm bu süreçte söz konusu iddiaların doğru olup olmadığı konusunun en kısa sürede aydınlatılması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtiriz" denildi. (HABER MERKEZİ)