Cezaevinde Demirtaş ve Zeydan için açlık grevi

Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'la aynı cezaevinde kalan 6 tutuklu ve hükümlü süresiz açlık grevi başlattı. Eylemciler, Demirtaş ve Zeydan'a uygulanan tecritin sona ermesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde PKK üyesi olmak suçlamasıyla bulunan 6 hükümlü ve tutuklu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan'ın tek kişilik koğuşlarda kalmasını protesto etmek için açlık grevine başladı.

DEMİRTAŞ'A BİR DAVA DAHA

Öte yandan Demirtaş hakkında, 7 Haziran 2015'teki genel seçimde partisinin barajın altında kalması için "AKP'nin oluşturacağı hile timinin başında Soylu'nun bulunacağını" öne sürerek, o dönemde AKP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakarette bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

Ü.D., N.Ö., E.K., Ş.B., T.U. ve H.B. adlı tutuklu ve hükümlüler, açlık grevine Demirtaş ve Zeydan tek kişilik koğuşlardan çıkarılıncaya kadar devam edeceklerini açıkladı.

Demirtaş'a yönelik cezaevi uygulamaları için iptal başvurusuDemirtaş'a yönelik cezaevi uygulamaları için iptal başvurusu

CEZAEVİ YÖNETİMİ KABUL ETMEDİ

Demirtaş ve Zeydan Tutuklandıktan sonra Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne yerleştirilmişti. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan'ın birlikte kalma taleplerini kabul etmemişti. Demirtaş ile Zeydan'ın tek kişilik koğuşlarda kalmaya devam edeceği belirtildi. (EDİRNE/DHA)

'Demirtaş ve Zeydan'a alenen işkence yapılıyor''Demirtaş ve Zeydan'a alenen işkence yapılıyor'

Demirtaş'ın Zeydan başvurusu reddedildiDemirtaş'ın Zeydan başvurusu reddedildi