Berkin Elvan için 1 polise dava açıldı

2013 yılındaki Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı'nda vurulan, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan dosyasında soruşturma 3 yıl sonra tamamlandı. 1 polis hakkında müebbet istemiyle dava açıldı. Dosya, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı'nda 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü atılan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık, olayda ateş açtığı tespit edilen polis memuru F.D. hakkında "Olası kasıtla öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından İsa Dalgıç tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, olayda ateş açan polis memuru F.D. hakkında "Olası kasıtla öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame düzenledi. Polis memuru F.D.'nin ifadesinde ise, olay yerinde trafiği kapatan gruplara müdahale ettiklerini ve olay anında ZET (gaz tüfeği) silahını kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söyledi.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE GÖNDERİLDİ

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan'ın şikayetçi olarak yer aldığı iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianame kabul edilirse polis memuru F.D. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

SAVCI KİRAZ ADLİYEDEKİ ODASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Berkin Elvan'ın yaralanmasından sonra başlatılan soruşturmayı ilk olarak savcı Adnan Çimen, sonra Abdullah Yıldırım ve Faruk Bildirici yürüttü. Savcı Bildirici Antalya'ya atanınca, dosya yeni savcısı belirlenene kadar zorunlu işlemlerin yapılması için yine Memur Suçları Bürosu'nun bir diğer savcısı Seyfettin Atıcı'ya verildi. Savcı Atıcı, dosyanın yeni savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın belirlenmesine kadar sadece zorunlu işlemleri yaptı. Berkin Elvan soruşturmasının beşinci Savcısı Mehmet Selim Kiraz oldu. Savcı Kiraz, şüpheli sayısını üçe indirdi. Soruşturma devam ederken Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında öldürülmüştü. Soruşturma için daha sonra Savcı İsa Dalgıç görevlendirilmişti.

1270 GÜN SONRA

Berkin Elvan soruşturmasında iddianame 1270 gün sonra tamamlandı. İddianamede F.D. isimli polise olası kasıtla öldürme suçundan dava açıldı. 42 kişiye aynı suçlamalardan takipsizlik verildi. Şüpheli polis F.D. ifadesinde olay yerinde ZET silahı kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söyledi. (DHA)