'Düğün salonlarında doları yasakladık'

Düğün salonlarının sahipleri karar aldı. Bundan sonra Mersin'in Erdemli ilçesindeki düğünlerde gelin ve damata dolar takılmayacak. Evlenen çiftlerin üzerine sahte dolarlar atılması da artık yasak!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TL çağrısı'na bir destek de düğün salonlarının sahiplerinden geldi.  Mersin'in Erdemli ilçesinde düğün salonu sahipleri, düğünlerde damat ve gelin üzerine gerçek ya da sahte dolar atılmaması için karar aldı. Düğün salonu sahipleri ellerindeki dolarları da yaktı.

'ÜLKE DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN'

'Salonumuzda dolara hayır' kampanyası başlatan salon sahiplerinden Murat Ergenç, "Ülkemizde yaşanan son olaylardan sonra ülke değerlerine ve parasına sahip çıkma adına salonlarımızda düğün yapan genç çiftlerin üzerine yabancı para atılmasını yasakladık" dedi.

dolaric

KARARA UYANLARA YEMEK İKRAMI

Ergenç, şöyle devam etti: "Doların gerçeğinin ya da sahtesinin düğünlerde damat ve gelin üzerine atılmasını istemiyoruz. Bundan sonra da yasaklıyor, ABD dolarının salonlarımızda kullanılmasını ret ediyoruz. Gelin ve damadımıza böyle bir jest yapılacaksa bunun Türk parası ile yapılmasını istiyoruz. Düğün sahiplerini öncesinde dolar atılmaması yönünde uyarıyoruz. Bizim sözümüzü dinleyen ve dolar kullanmayanlara teşekkür ediyor gelin ve damada özel yemek ikramında bulunuyoruz. Yani bundan sonra salonlarımızda yapılan düğünlerde gerçek ya da sahte dolar kullanılmasını istemiyoruz." (MERSİN/DHA)