Berat Albayrak'a 'Berkin Elvan' maili

WikiLeaks, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen mailleri yayınladı. Maillerin içinde adı Hrant Dink cinayetinde de geçen Emniyet İstihbarat Şefi Engin Dinç'in Albayrak'a gönderdiği 'Berkin Elvan' konulu bir mail dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası gizli belgeleri anonim olarak açıklayan ve Julian Assange'ın editörlüğünü yaptığı WikiLeaks, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğunu iddia ettiği mailleri açıkladı. Nisan 2000 - Eylül 2016 tarihlerinde atıldığı belirtilen mailler arasında 'Berkin Elvan' içerikli bir mail dikkat çekti.

Söz konusu mailde, Gezi eylemleri sırasında kafasına atılan gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın eylem yaparken çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşıldığı, Emniyet Müdürü Engin Dinç tarafından Albayrak'a atıldığı bildiriliyor. “Berkin Elvan’ın sosyal medya twitter üzerinden örgütsel nitelikte fotoğrafları yayınlanmıştır” ifadesinin yer aldığı mailde Berkin Elvan'ın Gezi eylemlerindeki fotoğrafları da yer alıyor.

HRANT DİNK DAVASI SANIĞI

Dink cinayetinde 26 yıl hapis cezası ile yargılanan ve suikast sırasında Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Engin Dinç daha sonrada İstihbarat Daire Başkanı yapılarak terfi ettirilmişti.

Dink sanığı Dinç'e atama!Dink sanığı Dinç'e atama!

Dinç, 10 Ekim'de gerçekleşen Hrant Dink davasında sanık koltuğunda oturmasından kısa bir süre sonra Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. (HABER MERKEZİ)