Tanrıkulu'nun babası vefat etti

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun babası Fehmi Tanrıkulu vefat etti. Baba Tanrıkulu emekli öğretmendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun babası Fehmi Tanrıkulu beyin kanaması sonucu vefat etti. Emekli öğretmen olan Tanrıkulu'nun bu sabah saatlerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tanrıkulu'nun cenazesi 4 Aralık Pazar günü saat 10.30'da Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek. Cenazenin Kulp, Ağaçlı (Cıxsè) köyünde defnedileceği, Liceliler Yas Evi'nde de taziyelerin kabul edileceği duyuruldu.

12 EYLÜL'DEN SONRA ÖĞRETMENLİK YAPAMAMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sezgin Tanrıkulu'nun babası 83 yaşındaki emekli öğretmen Fehmi Tanrıkulu, 1937'de Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde dünyaya geldi. Tanrıkulu, ilkokulu kendi köyü Ağaçlı'da bitirdikten sonra Dicle Köy Öğretmen Okulu'ndan 1955 yılında mezun oldu. Sırasıyla Şanlıurfa'nın Hilvan, Diyarbakır'ın Kulp ve Lice İlçeleri'nde görev yapan Fehmi Tanrıkulu, 1967 yılından itibaren Diyarbakır merkezdeki çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 12 Eylül darbesinden sonra emekli olan Fehmi Tanrıkulu, daha sonra çalışma hayatına muhasebeci olarak devam etti. (DUVAR)