Engellilerden, Türkiye çapında eylem

Engelliler, saat 15.00'de tüm Türkiye'de yapılan ortak basın açıklamasıyla son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde saat 14.30'da Ankara Sakarya Meydanı'ndan Yüksel Caddesi'ne yürüdü.

Saat 15.00'de ülke çapında eş zamanlı yapılan ortak basın açıklamasında bir an önce yasalarla ilgili sıkıntıların giderilmesi talep edildi.

9 milyon engelli yurttaşın 1 milyon 200 binini yakından ilgilendirdiği belirtilen 2022 sayılı yasayla tanınan engelli ve yaşlı aylığı ile 2828 sayılı yasa kapsamında sunulan evde bakım geliri düzenlemelerinin engellilere yaşattığı sıkıntılara dikkat çekildi.

2013 ve 2014 yılında yapılan değişikliklerle engellilerin akrabalarına 'havale edildiği' bu konuda ciddi mağduriyetlerin yaşandığı vurgulandı. Engellilerin istihdamına ve eğitim hakkına erişimi önündeki engellere dikkat çekilen açıklama şu sözlerle sona erdi, "Engellilerden, engelli maaşı ve evde bakım parasının faiziyle iadesi için açılan icra ve davalardan feragat edilmeli." (DUVAR)