Kuran kursunun yatılı kısmı için kapatma kararı!

6 öğrencinin öldüğü Kulp'taki Kuran kursu binası yeniden onarılırken, kursun yatılı bölümü kapatıldı. Kulp Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturmada ise ilerleme yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Aladağ'da özel kız öğrenci yurdunda dün akşam çıkan yangında 10'u öğrenci 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay, bir yıl önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç Köyü yatılı Kuran kursunda çıkan ve 6 öğrencinin yanarak hayatını kaybetmesini gündeme getirdi. 6 öğrencinin öldüğü Kuran kursu binası yeniden onarılırken, kursun yatılı bölümü ise kapatıldı. Kulp Cumhuriyet savcılığınca yürütülen soruşturmanın da devam ettiği belirtildi.

SORUŞTURMADA SONUÇ YOK

Kulp'ta 1 Aralık 2015 gecesi meydana gelen ve 12 öğrencinin kaldığı yatılı Kuran kursunda 6 öğrencinin yanarak ölmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, soruşturmada şu ana kadar bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, köyde bulunan ve yangında kullanılamaz hale gelen Kuran kursunun yeniden onarıldığı, ancak yatılı kısmının kapatıldığı belirtildi.

KURAN KURSU SÜRÜYOR

İlçe Müftülüğüne bağlı kursun yatılı kısmında bulunan yataklar boşaltılırken, altı cami ve taziye evi olarak kullanılan binada köy çocuklarına zaman zaman Kuran kursu verildiği belirtildi. (DİYARBAKIR/DHA)