Şirvan maden sahasında yine kayma!

Şirvan'da, 16 işçinin ölümüne sebep olan açık maden sahasında, toprak altında kalan 4 işçiyi arama çalışmaları sürerken yine şev kayması meydana geldi. İşçilerin durumu erken fark etmesi, faciayı önledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyü'nde Park Elektrik'in maden sahasında meydana gelen ve şimdiye kadar 12 işçinin cansız bedeni çıkarılan bakır madenindeki heyelanda toprak altında olan 4 işçi için yapılan arama kurtarma çalışması sürerken yine şev kayması meydana geldi. Dün gece saat 24.00 sıralarında çalışmaların yapıldığı bölgede meydana gelen şev kaymasını, kurtarma çalışması yapan işçiler fark etti. İşçilerin kaymayı far etmesiyle facia önlendi.

İŞÇİLERİ ARAMA FAALİYETİNE ARA VERİLDİ

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeninde 17 Kasım akşamı meydana gelen şev kaymasından sonra oluşan göçükte toprak altında kalan 4 işçi için yapılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün gece saat 24.00 sıralarında 1490 nolu Palyada, yine şev kayması meydana geldi. Siirt Valiliği'nden alınan bilgilere göre, aramaların yapıldığı sırada 2 ayrı palyada (basamak) oluşan kaymayı fark eden görevliler, iş makineleriyle birlikte olası bir facia yaşanmadan bölgeden uzaklaştı. Korku ve paniğe yol açan kayma sonrası çalışmalara ara verildi. Görevliler, bir süre sonra iş makineleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına devam etti.

Yetkililer, yüksek kesimde bulunan Maden Köyü'nde kar yağışının başlaması üzerine her türlü duruma hazırlıklı olmak için çalışma başlatıldığını belirterek, "Kar çiseleme başladı. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı. Aşırı kar yağması durumunda kar küreme araçları hazır bulunuyor ve kar yağmasından çalışmalar olumsuz etkilenmeyecektir. Maden Köyü yüksek olduğundan ötürü aşırı bir yağış beklenmiyor. Yağması durumunda çalışmalara devam edilip edilmeyeceğine mühendisler karar verecektir" dedi. (SİİRT/DHA)