Nuriye Gülmen'e 18. gözaltı

OHAL KHK’si ile açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen, iki gün aradan sonra yine her gün oturma eylemini gerçekleştirdiği Ankara Yüksel Caddesi’nde gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Günlerdir İnsan Hakları Anıtı’nın önünde oturma eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen dün işine dönmek için kendisine destek verenlerden imza toplamaya başladı, bugün de aynı noktada imza masası kurmak istedi. Ancak polis izin vermedi.

Polisin, MERNİS (Merkezi Nüfus İdare Sistemi) kayıtlarına Gülmen’in ikametgâh adresi olarak İnsan Hakları Anıtı’nı bildirdiği, Gülmen’in avukatı tarafından fark edilmişti. Gülmen, bugün bir kez daha ikametgâh adresi olan İnsan Hakları Anıtı’nın önüne giderek işine geri dönebilmek amacıyla imza toplamak için masa kurmak istedi. Ancak polis müdahalede bulunarak Gülmen’i ve onunla birlikte eylem yapan, kendileri de KHK ile kamudan ihraç edilen Veli Saçılık ile Semih Özakça’yı gözaltına aldı.

Polisin Gülmen, Saçılık ve Özakça’yı ters kelepçe ile gözaltına alması dikkat çekti.

nuriyegulmen3

Eylem yapa yapa adresi anıt önü olduEylem yapa yapa adresi anıt önü oldu

'İşimi istiyorum' diyerek İnsan Hakları Anıtı önünde sesini duyurmaya çalışan Nuriye Gülmen daha önce 17 kez gözaltına alınmış, son iki günde ise müdahale olmamıştı. Gülmen bugün 18. kez gözaltına alındı.