MGK toplantısı sona erdi

Yılın son MGK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada Suriye-Sincar (Şengal) arasından YPG denetiminde bir koridora izin verilmeyeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonra erdi. Yaklaşık 6 buçuk saat süren toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Toplantının ardından alınan kararlarda, PYD ve YPG'nin, Suriye'de bir koridor oluşturmasına izin verilemeyeceği belirtildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın amacının sınır güvenliğini sağlanması ve Suriye sınırında IŞİD ve diğer "terör örgütlerinin temizlenmesi" olduğu ifade edildi.

MGK açıklamasının satırbaşları şu şekilde:

- "PKK/PYD-YPG ve diğer terör örgütlerinin Suriye'nin kuzeyi ile Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesindeki yapılanmalarına, gerektiğinde her türlü imkâna başvurulmak suretiyle, kesinlikle müsaade edilmeyeceği kuvvetle vurgulanmıştır."

- "Fırat Kalkanı Harekâtı'nın temel hedefi, ülkemize yönelik saldırıların önlenmesi, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesidir. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere, PKK/PYD-YPG'nin terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyecektir."

- "Bazı ülkelerin, PKK/PYD-YPG, FETÖ/PDY lehine çifte standart uyguladıkları, mensup ve destekçilerine kol kanat gerdikleri, bunları maksatlı olarak farklı şekilde tanımladıkları vurgulanarak, bu ülkeler tutumlarını değiştirmeye davet edilmiştir."

HALEP ÇAĞRISI

- "Uluslararası topluma, Halep’te devam eden insanlık trajedisini sona erdirme konusunda her türlü girişimde bulunma çağrısı" yapıldı. Suriye hükümetinin hastane ve sivilleri hedef aldığı öne sürülen açıklamada, yaşananların insanlık suçu olduğu belirtildi. (DHA)