Erdal Tosun kazada can verdi

Sanatçı Erdal Tosun, sabah saatlerinde Sarıyer'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Tosun, 1985 yılından beri tiyatro, sinema ve dizilerde oyunculuk yapıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sarıyer'de bu sabah yaşanan trafik kazasında sanatçı Erdal Tosun can verdi.

Kaza saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Levent'ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıye'den Levent istikametine seyir halindeki Erdal Tosun yönetimindeki 34 UJ 3409 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonucu araçta sıkışan Tosun hayatını kaybetti, diğer aracın sürücüsü ise yaralandı.

erdaltosun11 Erdal Tosun, Sarıyer'de meydana gelen kazada araçta sıkıştı.

ERDAL TOSUN KİMDİR?

9 Nisan 1963 tarihinde İstanbul‘da doğan Erdal Tosun, aslen Balıkesir Burhaniyelidir. Annesi Sevim Tosun, babası eski oyunculardan Necdet Tosun'dur. Kardeşi Gürdal Tosun da oyuncuydu. 1975 yılında henüz 12 yaşında iken babası vefat etti. Liseyi Beyoğlu Fındıklı Lisesi’nde 1980 yılında bitirdi. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu.

tosunlar1 Necdet Tosun, Erdal Tosun, Gürdal Tosun (soldan sağa)

1981 yılında Atıf Yılmaz‘ın teklifi ile “Mine” filminde oynayarak sinema hayatına başladı. 1985 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oynadı. Konservatuvardan mezun olduktan sonra Uğur Yücel, Suat Sungur, Tilbe Saran ve Özdemir Çiftçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 25-30 kilişik kalabalık bir kurdukları ‘Özel Tiyatro'da, 1988 yılında Woody Allen'ın “Tanrı” isimli oyununu oynadılar. Sonrasında dar bir kadroyla bir iki oyun daha oynadıktan sonra dağıldılar.

Necdet Tosun'un oğlu 'Eyvah Necdet': Babası gibi gittiNecdet Tosun'un oğlu 'Eyvah Necdet': Babası gibi gitti

Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosunda görev aldı. Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi; Mahmud ile Yezida, Taziye, Geyikler Lanetler adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları’ndaki görevinden ayrılıp Yılmaz Erdoğan'ın BKM Oyuncuları arasına katıldı. Çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. “Bir Demet Tiyatro” oyununda “Eyvah Necdet” karakterini canlandırdı. (DHA)

Etiketler kaza vefat Erdal Tosun