İdris Baluken için ağırlaştırılmış müebbet istendi

HDP milletvekili İdris Baluken'in hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris BalukenBaluken hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme, davaya konuya olan suçlamaların bir kısmının Diyarbakır'da işlendiğini belirterek yetkisizlik kararı verdi. Dava dosyası Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Baluken'in TBMM tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, hazırlık soruşturması kapsamında, gerekli tüm işlemlerin yapıldığı ifade edildi. Başsavcı Bektaş'ın açıklaması şu şekildi:

"Şüpheli hakkında 18/11/2016 tarihinde, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, suçlarından Bingöl 2'nci Ağır Ceza Mahkemesine kamu davasının açıldığı, iddianamenin mahkemece kabul edildiği, Bingöl 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince, şüpheliye isnat edilen suçların bir kısmının Diyarbakır ilinde gerçekleşmesi ve şüpheli ile ilgili Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinde açılmış kamu davalarının olması nedeniyle bu kamu davaları ile dosyanın birleştirilmesi için Yetkisizlik Kararı verilerek dosya Diyarbakır Terör suçlarında yetkili Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmiştir."

Baluken, 4 Kasım'da HDP'ye yönelik operasyonda, Ankara'da gözaltına alındı. Bingöl'de mahkemeye çıkarılan Baluken, hakkında "örgüt propagandası" ve "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla tutuklama kararı verildi. Kararın ardından Baluken, Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. (BİNGÖL/DHA)

Baluken: Çek ellerini, yüzbinlerin temsilcisiyimBaluken: Çek ellerini, yüzbinlerin temsilcisiyim

Gültan Kışanak için 230 yıl hapis istendiGültan Kışanak için 230 yıl hapis istendi