Ahmet Türk: Referandum öncesi yol temizliği yapılıyor

HDP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklanmasını değerlendiren Ahmet Türk, "AKP, Başkanlık referandumu öncesi yol temizliği yapıyor. Amaçları siyasetçileri, yazarları cezaevine atarak dikensiz gül bahçesi yaratmak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Silivri Cezaevi’nde tutuklu siyasetçileri ve gazetecileri ziyaret etti.

Cumhuriyet gazetesi yazarları ve Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ı ziyaret eden Çam, HDP milletvekili Nursel Aydoğan, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’le de görüştü.

'AMAÇ DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ'

Türkiye Büyük Millet Meclis’nde 6 dönem görev yapmış olan ve kalbi pille çalışan Ahmet Türk'ün tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Musa Çam, Türk’ün yaşanan sürece dair değerlendirmelerini paylaştı.

Çam’ın aktardığına göre, Türk, "Siyasi yaşamım boyunca barışı ve kardeşliği savundum. Bu mücadelem cezaevinde de devam edecek. AKP, 'Başkanlık' referandumu öncesi yol temizliği yapıyor. Amaçları siyasetçileri, yazarları cezaevine atarak dikensiz gül bahçesi yaratmak. Halk bu yaşananları görüyor, tavrını da ortaya koyacaktır" dedi.

'KORKU İMPARATORLUĞU YARATILIYOR'

Çam, gazetecilerle yaptığı görüşmelerle ilgili de bilgi verdi. Çam, bugüne kadar yazılarına tek bir soruşturma açılmamış yazarların tutuklanmalarına anlam veremediğini anlattı. Korku imparatorluğu yaratılmaya çalışıldığını söyleyen tutuklu gazeteciler, radyo televizyon kanallarının da bu nedenle kapatıldığını anlattı.

CHP’li Çam, cezaevi ziyaretinde yaptığı görüşmeleri Meclis’te gündeme getirdi. Yaptığı ziyaretleri sıralayan Çam şunları söyledi:

“Bu arkadaşlarımızın hiçbirinin yazmak ve düşünmekten öte hiçbir suçu ve günahı yok. Sadece düşüncelerinden dolayı tutuklu olmalarını şiddetle protesto ediyorum ve buradan bir kez daha iktidara şu mesajı iletmek istiyoruz: Bunlar bu ülkenin çıkarlarını, menfaatlerini ve bu ülkenin geleceğini düşünen insanlardır. Bunların tutsak olarak Silivri'de bulunması kabul edilemez ve buradan, bir kez daha, arkadaşlarımıza kucak dolusu selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” (DUVAR)