CHP binasını yakan şahıs tutuklandı

Kayseri'de CHP Hacılar İlçe binasının kundaklanma olayı ile ilgili gözaltına alınan 24 yaşındaki Nazmi A., sağlık kontrolünün ardından gönderildiği mahkemece tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Hacılar ilçe binasının kundaklanması olayıyla ilgili gözaltına alınan Nazmi A.'nın basit yaralama, bıçaklama, darp ve devlet malına zarar verme gibi 6 ayrı suçtan sabıkasının olduğu belirlendi.

'CHP'ye değil, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kızdığı' için olayı gerçekleştirdiğini belirten Nazmi A., polisteki ifadesinin ardından sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi.

Hacılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından CHP ilçe binasının çevresinde güvenlik kameraları sayesinde kimliği belirlenen Nazmi A., kısa sürede yakalandı. Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan N.A.'nın babasının CHP üyesi olduğu, kendisinin de yerel seçimlerde CHP müşahidi olarak görev yaptığı belirlendi. N.A., polisteki ifadesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ve FETÖ/PDY konusundaki söylem ve tutumlarını beğenmediğini ve buna tepki olarak, ilçedeki bir akaryakıt istasyonundan 5 litre bidonla benzin aldığı ve ilçe başkanlığını bununla kundakladığını söylediği belirtildi. Nazmi A. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)