İstanbul'da Tahir Elçi anması

Tahir Elçi, öldürülmesinin 1'inci yıl dönümünde anıldı. İstanbul'da düzenlenen anmaya milletvekilleri, sanatçılar, akademisyenler katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümünün 1'inci yılında, İstanbul'da yapılan eylemle anıldı. Eylemde, cezaevinde olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yazılı mesaj da okundu.

Evrensel gazetesinin haberine göre, HDP Şişli İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma, Pangaltı Metro İstasyonu girişinde gerçekleşti. Anmaya HDP milletvekilleri, akademisyenler ve sanatçılar da katıldı. "Saygı ve özlemle anıyoruz" pankartının açıldığı anmada Elçi'nin "Öleceksem Dört Ayaklı Minarenin altında öleyim" ile "Hoşçakalın dostlar, iyilikle kalın" sözleri yazan döviz ve fotoğrafları taşındı.

Tahir Elçi'nin öldürülmeden önce, Dört Ayaklı Minare yakınında yaptığı son konuşma Gencay Gürsoy, Ferhat Tunç, Hasip Kaplan ve Eren Keskin tarafından okundu.

DEMİRTAŞ: GERÇEKLERİ DİLE GETİRDİĞİ İÇİN KATLEDİLDİ

Anmaya tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yazılı bir mesaj yolladı. Demirtaş'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Yoldaşımız, insan hakları savunucusu Tahir Elçi'nin anması için bir araya gelen sözleri saygıyla selamlarım. İnandığımız gerçekleri dile getirmenin büyük bedeller gerektirdiği bir zamanda, bunu dile getirmekten imtina etmediği için Tahir Elçi katledildi. Tahir Elçi'yi saygıyla ve minnetle anıyorum. Onun bize bıraktığı miras inandığımız gerçekleri her koşulda dile getirmektedir ve bunu sürdürmekten asla geri durmayacağız."

'TAHİR ELÇİ'NİN MÜCADELESİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Anmada Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen’in mektubu da okundu. Elçi'nin katillerinin toplumun temel haklarını yok etmek istediklerini belirten Özmen, "Hak savunucuları ve barış isteyenler Tahir Elçi'nin bu mirasını üstlenecek ve mücadelesini devam ettireceklerdir" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, barış mücadelesi yükseldikçe, "karanlık güçlerin" devreye girdiğini söyledi. Elçi'nin demokrasi mücadelesi yürütürken öldürüldüğünü dile getiren Ataş, "Ama biz Tahir Elçilerin bayraklarını devralarak onların barış mücadelelerini sürdürmeye devam edeceğiz. Tahir Elçi ve katledilen insanlarımıza söz veriyoruz ki barış ve kardeşlik gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Anma, Tahir Elçi'nin sevdiği Aram Tigran şarkılarının seslendirilmesiyle son buldu.