BBC muhabiri Hatice Kamer serbest bırakıldı

Maden kazasını izlemek için gittiği Siirt'te gözaltına alınan BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer için 5 günlük 'kısıtlılık' kararı alındı. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, gözaltı ve avukat yasağını nedeniyle endişe duyduklarını açıkladı. Açıklamadan birkaç saat sonra ise Kamer, serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), dün Siirt'in Şirvan İlçesi'nde gözaltına alınan yönetim kurulu üyeleri ve aynı zamanda BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer için 5 günlük kısıtlılık kararı alınmasının kendilerini endişelendirdiğini açıkladı. Kamer, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

'GEREKÇEYİ HALA BİLMİYORUZ'

GGC Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, cemiyet yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer'in, maden kazası haberi için gittiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde, görevi başındayken gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Gerekçesini 'resmi' olarak hala bilmiyoruz. Önce sosyal medya paylaşımı denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor.

'BÖYLESİ BİR TABLO BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR'

Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır'da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan'da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz." (DİYARBAKIR-DHA)