Tedavi beklerken ceza geldi!

Suruç'ta ağır yaralanan ve tedavisi için kampanya başlatan Güneş Erzurumoğlu'na Kocaeli Valiliği, Kabahatlar Kanunu'na aykırı davrandığı gerekçesiyle bin 500 TL para cezası kesti. Arkadaşları ve çevresi Erzurumluoğlu'nun İsviçre'de tedavi görmesi için İndiegoga üzerinde kampanya başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nun Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 20 yaşındaki Güneş Erzurumoğlu, belden aşağısını hissedemiyor. Tedavi için İsviçre'ye gitmek isteyen Güneş Erzurumoğlu, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaralanan arkadaşları ve çevresindekilerin desteğiyle uluslararası bağış ve destek sitesi İndiegoga'da kampanya başlattı. Yaklaşık 1 yıl boyunca İsviçre'de tedavi görmesi gerektiğini söyleyen Erzurumoğlu annesi ile birlikte tedavisi için Adana'dan geldiği Kocaeli'de kiralık bir evde yaşıyor. 15 aydır tedavisi Türkiye'de devam eden Erzurumluoğlu, İsviçre'deki doktorlarla görüşmesi sonucunda tedavisi için en uygun yerin İsviçre olduğuna karar verdiğini söylüyor.

'HİÇ YÜRÜYEMEZSİN DEDİLER'

Doktorların kendisine "Belki hiç yürüyemezsin" dediğini belirten Erzurumluoğlu, “Bunu söylediler bana ama şu an çok iyi bir yol katettim. Sağ kolumu kullanamıyordum, şimdi parmaklarımı çok rahat kullanabiliyorum” diye anlatıyor.

suruc3 .

Erzurumluoğlu, bu süreç içerisinde 10 Ekim Ankara Garı Katliamı'nda ağır yaralı olarak kurtulanlarla tanışmış. Erzurumluoğlu, "Neden İsviçre'ye gidiyorsun, Türkiye'de tedavilerin yapılmıyor mu" sorusuna ise şöyle cevap veriyor:

“Hastanelerde günde 45 dakika fizik tedavi ve rehabilitasyon görüyorum. Toplam olarak 60 seansın sonunda artık tedavilerim son bulacak. Benim gibi bir insan belki ömür boyu iyileşmeyebilir. İsviçre'deki doktorlarla görüşmelerim sonucu ve araştırdığım kadarıyla kök hücre konusunda en iyi tedavi veren ülkelerden birisi. Eğer ki tedavi masraflarımı karşılayabilirsem 1 yıllık tedavi süreci için İsviçre'ye gideceğim. Şu an Türkiye'de bize verilen destek çok yetersiz.”

'DEVLET ÖMÜR BOYU BİZE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ DEĞİL MİYDİ?'

İsviçre'deki 1 yıllık tedavisi için kampanyaya destek bekleyen Erzurumluoğlu, “Devlet bize ömür boyu bakmakla yükümlü değil miydi ?” diyor.  Yaklaşık 20 gün önce başlatılan destek ve bağış kampanyasında henüz büyük bir yol kat edilmediğini aktaran Erzurumluoğlu şöyle devam ediyor:

“Parası olan tedavi olabiliyor. Parası olmayan tedavi olamıyor. Babam Adana'da, biz de annemle birlikte Kocaeli'de kiralık bir ev tuttuk. Burada ev kirası gibi birçok sorunla karşılaşıyoruz. Bunların üstüne Kocaeli Valiliği kampanya başlattığım için bana Kabahatlar Kanunu'na göre suç işlediğimi belirterek hakkımda bin 500 TL para cezası verdi. Valilik, benim tedavi sürecime ilişkin rapor getirmemi istedi. Fakat doktorlarımla görüşmelerim sonucunda tedavimin ne zaman biteceğine ilişkin bir süre vermenin mümkün olmadığını söyledi.”

'AKCİĞERİM BANA RAHATSIZLIK VERİYOR'

Erzurumluoğlu, konuşurken gülerek ''Akciğerim de artık bana rahatsızlık veriyor'' diyor. Şu an sağlığının nasıl olduğunu sorduğumda ise, "İyiyim, daha da iyi olacağım' diyor ve ekliyor:

“Bu süreçte bana yardımcı olan ve şu an cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eşgenel Başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in verdiği desteği unutmam mümkün değil. Bu süreçte birçok insanlarla tanıştım. Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Sadece ben değil, diğer patlamalarda da ağır yaralı olarak kurtulanlara devletin pek destek verdiğini söylemek mümkün değil. Şu an istediğim tek şey İsviçre'de tedavilerimi bitirip bir an önce sağlığıma kavuşmak.”

Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından başlatılan kampanyaya şu linkten ulaşılabilir.