Almanya: Kapıları açmayın

Almanya, Avrupa Parlamentosu'nun 'Türkiye'yle üyelik müzakerelerini geçici olarak dondurma' kararına tepki olarak "Sınır kapılarını açarız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi. Alman Dışişleri sözcüsü, "Mülteci anlaşması iki tarafın da yararına" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'ne "Tehditten bu millet de anlamaz, ben de anlamam. İleri giderseniz sınır kapılarını açarız" diye seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Almanya'dan yanıt geldi. Alman Dışişleri Sözcüsü Sawsan Chebli, 'mülteci anlaşmasına bağlı kalmanın iki tarafın da çıkarına olduğunu' söyledi.

Chebli, "Verilere bakıldığında iki tarafın da anlaşmaya bağlı olduğu görülüyor ve iki tarafın da çıkarına olduğu için, bunu sürdürmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun '15 Temmuz sonrası alınan önlemlerin orantısız olduğu' gerekçesiyle Türkiye'nin AB'yle üyelik müzakerelerini geçici olarak dondurma kararının ardından, Erdoğan bugün sert göstermişti. Erdoğan, "Tehditten bu millet de anlamaz, ben de anlamam. İleri giderseniz sınır kapılarını açarız" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun kararının bağlayıcı özelliği bulunmuyor. Ancak ezici çoğunlukla kabul edilmesinin, AB üyesi ülkelerin liderleri üzerinde baskı oluşturması bekleniyor. (Dış Haberler)

Erdoğan'dan AB'ye: İleri giderseniz kapıları açarızErdoğan'dan AB'ye: İleri giderseniz kapıları açarız

AP kararını verdi: Türkiye dondurulsun!AP kararını verdi: Türkiye dondurulsun!

AP'nin Türkiye kararında neler var?AP'nin Türkiye kararında neler var?