Yıldırım'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Bu saldırı karşılığını bulacak

Başbakan Yıldırım, TSK'nın Suriye'de yürüttüğü 'Fırat Kalkanı' operasyonu sırasında 3 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili konuşurken "Bu saldırı karşılığını görecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 askerin hayatını kaybetmesine değinen Yıldırım, Bu yapılan saldırılar da elbetteki karşılığını görecektir" dedi.

Yıldırım, "Bu operasyonun halen El Bab civarında o bölgenin temizlenmesi için, Özgür Suriye Ordusu'yla Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler mensuplarının desteğinde devam ediyor. Dün gece yapılan hava saldırısında 3 askerimiz şehit olmuş 10 askerimiz yaralanıştır. Bölgede Türkiye'nin DEAŞ'la yaptığı bu savaşın, bu mücadelenin bazıları memnun olmamış. Bu yapılan saldırılar da elbetteki karşılığını görecektir" şeklinde konuştu.

'AB İLE İLİŞKİLER İTE KAKA GİDİYOR'

Avrupa Parlamentosu'nun kararı hakkındaki görüşleri sorulan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu kararın bizim açımızdan hiçbir önemi yok. AB ile ilişkiler zaten öyle aman aman, çok sıkı fıkı ilişkiler değildi. İte kaka giden kerhen yürüyen bir ilişkidir. Avrupa Birliği şunu anlamalı, Avrupa gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi şekillendirecek? Yoksa Türkiyesiz mi şekillendirecek? Buna karar vermeli. Avrupa güvenlik için Türkiye vazgeçilmez derken bir yandan, bir yandan da eften püften nedenlerle böyle kararlar almış olması tam bir çelişkidir. Özellikle AB üyesi ülkelerin liderlerini bu vizyonsuzluğa karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz." (ANKARA/DHA)