Adana Valiliği önünde patlama

Adana'da Valilik önünde patlama: 2 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Valiliği önünde bu sabah erken saatlerde patlama meydana geldi. Merkez Seyhan ilçesindeki Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı'nda bulunan Adana Valiliği'nin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05'te meydana geldi. İlk belirlemelere önceden getirilen bomba yüklü araç, tam mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirildi.

Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve oradan geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Patlamada 2 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan 5'inin durumu ağır.

BOMBA YÜKLÜ OTOMOBİL

Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin öldüğü 21 kişinin hayatını kaybettiği bombanın patladığı otomobili bir kadının getirip park ettiği ileri sürüldü. Valilik yetkilileri, ölenlerden birinin Valilik çalışanı olduğunu diğer ölen kişinin ise henüz kimliğinin saptanmadığını bildirdi. Ayrıca polis, saldırıyla ilgili bir hafif ticari aracı arıyor. Patlama ile ilgili haberlere ise yayın yasağı getirildi.

AB BAKANI: TERÖR HEDEF ALIYOR

AB Bakanı Ömer Çelik, Twitter hesabından Adana'daki patlamayla ilgili şunları söyledi:

''Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

Patlamadan ilk görüntülerPatlamadan ilk görüntüler