Bakan Bozdağ: Doğrudan vazgeçerek milletin emrine uyuyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tepkiler üzerine geri çektikleri düzenlemeyi savunmaya devam etti. Getirilen düzenlemenin algı kurbanı olduğunu ileri süren Bozdağ, “Doğruyu yapmaktan vazgeçerek milletin emrine uyuyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Adalet Komisyonu, cinsel istismar suçlarıyla ilgili tartışma yaratan düzenlemenin geri çekilmesinin ardından, söz konusu maddeyi tasarıdan çıkarmak üzere toplandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, getirdikleri düzenleme sonrası yaşanan tartışmaları anlattı, “Önemli tartışmalar yaşandı. Düzenlemenin içine, kullanılan kavramlara kadar ciddi öneriler, eleştiriler getirildi. Kendi içimizde ve kamuoyunda tartışıldı. Bu eklenen fıkranın algı kurbanı olduğunu net bir şekilde gördük” dedi.

AK Parti iktidarları döneminde erken yaşta evlilikleri önlemek, cinsel istismarın en ağır şekilde cezalandırılması için pek çok düzenleme yaptıklarını anlatan Bakan Bozdağ, “Yüzyıllardır bu topraklarda var olan kültürü, 2015’te yürürlüğe giren kanunlarla birdenbire değiştirmesi, herkesi aynı noktaya çekmesi zor. Kültür nasıl zaman içinde gelişiyorsa kalkması da zaman alır” dedi.

'TÜM KURUMLARA BAŞVURU YAPILIYOR'

Erken evliliklerle ilgili verilen cezaların yarattığı mağduriyetler nedeniyle tüm kurumlara başvuru yapıldığını anlatan Bakan Bozdağ şunları söyledi: “Bu anlamda Türkiye’de ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor. Bu önerge gelen şikayetler üzerine bir defaya yapılacak geçici bir düzenlemeydi. Kesinlikle tecavüzcülere af getirmiyordu. Biz meramımızı anlatamadık. Başkaları daha iyi anlattı. Ama toplumda bu düzenlemenin yapılamaması konusunda bir konsensüs oluştu. Biz AK Parti olarak toplumdan gelen her sese kulak verdik. Adımları taleplere göre attık. Doğru olduğuna inandığımız adımları topluma anlatamadıysak, toplum bunu yanlış görüyorsa yine toplumun sesine kulak verip geri adım attık. Bu noktada iyi niyetli ve doğru bir düzenlemeyi toplumsal sorunu çözen bir düzenlemeyi toplumun tepkileri eleştirileri dikkate alarak geri çekmek olarak gerçekleştiriyoruz. Esasında milletin emrine uyuyoruz doğruyu yapmaktan vazgeçerek.”

'BU AYIP BOZDAĞ’IN'

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz düzenlemeyle ilgili, “Bir facianın eşiğinden döndük” dedi. Bakan Bozdağ’a seslenen Yılmaz, “Bu önergeyi verme ayıbı sizin üzerinize kaldı” dedi.

yasa11 Maddenin tasarıdan çıkarılması önergesini 10 AK Partili milletvekili imzaladı.