'Sivas katliamı davası hâkimi FETÖ'den tutuklu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı Sivas Katliamı davasına ilişkin açıklama yaptı. Akatlı, Davanın her adımı başka skandal. Zamanaşımı kararını veren mahkemenin hâkimi bugün Gülen Cemaati üyeliği ile tutuklu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı 21 Şubat'a ertelenen Sivas Katliamı davası ile ilgili bir açıklama yaptı. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımı uygulanmasını eleştiren Akatlı, “Ülkemizin insanlığa karşı işlenen suç listesi hayli kalabalık. Neredeyse tamamı adaletsiz bırakılan bu davaların çoğu zamanaşımına uğratıldı. Suçu işleyenler halkın vicdanlarında tutuklu kaldı ancak mahkemelerce haklarında takipsizlik kararları verildi. Hatta siyasi iktidarlar tarafından ödüllendirildiler” ifadelerini kullandı.

'HER ADIMI BAŞKA SKANDAL'

Beyazıt Katliamı, Abdi İpekçi cinayeti, Kemal Türkler cinayeti ve Sivas Katliamı gibi pek çok davanın zamanaşımına uğratıldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Sivas Katliamı davasına ilişkin “23 yıllık adalet mücadelemizde davamızın her adımı başka bir skandala tanıklık etmiştir. Geldiğimiz son noktada Sivas Katliamı davasının zamanaşımı kararını veren mahkemenin hâkimi bugün Gülen Cemaati üyeliği suçlaması ile tutuklu.

'AKP-CEMAAT KOALİSYONU'

Davanın savcısı ise Yargıtay hâkimi. AKP-cemaat koalisyonunun yargıdaki milli mutabakat yılları açısından ibretlik bir örnek... Barış içinde bir arada kardeşçe yaşamın güvencesi hukuk devletidir. Yapmamız gereken demokrasiye, özgürlüklere ve insan haklarına daha fazla sarılarak hukuk devletini güçlendirmektir. Sivas Katliamı davası 21 Şubat'a ertelendi. Toplumun tüm vicdanlı insanlarını bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu dava biz bitti demeden; gerçek suçlular yargı önüne gelmeden bitmez, bitmeyecek” dedi. (HABER MERKEZİ)