SES Eş Genel Başkanı ve sendika yöneticileri gözaltına alındı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara'da yaptığı eylemle, kamuda yaşanan açığa alma ve ihraç kararlarını protesto etti. Eylemin ardından SES Eşbaşkanı İbrahim Kara ve iki sendika yöneticisi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), OHAL ve açığa alma kararlarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılanlar alkışlarla dağılırken SES Eşbaşkanı İbrahim Kara ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanlarının işe geri alınmalarını isteyen SES üyeleri, Ankara'da eylem yaptı. Sakarya Caddesi'nde yapılan eylemde SES Ankara Şube Eşbaşkanları Hüsnü Yıldırım ve ardından Rona Temelli konuşma yaptılar. SES Eşbaşkanı İbrahim Kara ve ihraç edilen SES eski Yürütme Kurulu üyesi Aslıhan Han'ında söz aldığı eylemin ardından, SES üyeleri alkışlarla dağıldı.

SES üyeleri dağılırken polisle aralarında "alkışlama" tartışması yaşandı. Protestocuların alkışa son vermesini isteyen polisler, SES Eşbaşkanı İbrahim Kara, SES Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım ve SES MYK üyesi Fikret Çalağan’ı gözaltına aldı. (HABER MERKEZİ)