ÇHD Başkanı Kozağaçlı ve üç avukat serbest bırakıldı

Polis Halkın Hukuk Bürosu’na baskın yaptı, dört avukatı gözaltına aldı. Emniyete götürülen avukatlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Halkın Hukuk Bürosu’nun Ankara ofisine baskın yapan polisler, büroyu mühürleyerek aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu dört avukatı gözaltına aldı. Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen avukatlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan Adalet Okulu Derneği ile aynı adresi paylaştığı iddiasıyla mühürlenen Halkın Hukuk Bürosu'nun Ankara'daki ofisi bir kez daha polislerce mühürlendi. Bugün dernekler masasından gelen polisler, daha önceki mührün sökülmesini gerekçe göstererek büroyu ikinci kez mühürledi.

Büronun Ankara Barosu'na kayıtlı bir hukuk bürosu olduğunu belirten ÇHD Genel Başkanı Avukat Selçuk Kozağaçlı, avukatlar Engin Gökoğlu, Didem Baydar Ünsal ve Ayşegül Çağatay, polislerin yaptığı işlemin hukuksuz olduğunu ifade etti. Hukuk bürosunda bulunan dört avukat polislerce gözaltına alındı.

Kozağaçlı arkadaşlarıyla birlikte emniyete götürülürken polis otosunda bir video çekerek Twitter hesabına yükledi. Avukatlar videoda "İyiyiz merak etmeyin, baskılar bizi yıldıramaz, hiç bir zaman bürolarımızı bırakmayacağız" dedi. Avukatların gözaltına alınmalarından yaklaşık bir saat önce de yine Twitter'dan paylaşılan videoda "Burası bir hukuk bürosu hiçbir zaman burayı mühürleyemezler, gelip zorla çıkarmayı deneyebilirler biz hazırız bekliyoruz, hiçbir zaman burayı terk etmeyiz" denildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan avukatlar, Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin serbest bırakıldı. Burada bir açıklama yapan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, mühürleme kararı ile ilgili olarak Ankara Valisi, İl Dernekler Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na meseleyi anlattıkları söyledi. Kozağaçlı, kararı kaldırılması için yarın sabah bütün girişimlerde bulunacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Kozağaçlı sözlerini açıkladı: İşkence göz yumanı bulurKozağaçlı sözlerini açıkladı: İşkence göz yumanı bulur