İstanbul'da 123 yabancı firar etti

Kumkapı'daki İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde sınır dışı edilmek üzere bekletilen yabancılar, koğuşlardaki yatak ve yorganları ateşe verdi. Çıkan yangın sonrası 50 kişinin firar ettiği belirtilirken, akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanlığı firar edenlerin sayısını 123 olarak duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kumkapı'da bulunan İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancılar eşyaları ateşe vererek yangın çıkardı, bir grup karışıklığı fırsat bilerek kaçtı. Olay saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Kumkapı'daki Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancılar yaşam koşullarını protesto ederek eşyaları ateşe verdi. Bunun üzerine polis ekipleri müdahale etti.

İLK MÜDAHALE YETERSİZ

Ancak ilk müdahale yetersiz kalınca olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada karışıklığı fırsat bilen sınır dışı edilmek üzere bekletilen yaklaşık 123 yabancı kaçtı. Polis grubu durdurmak için havaya ateş açtı. Ancak gruptakiler kayıplara karıştı.

VATANDAŞLAR SU GÖNDERDİ

İçeride kalanlara ise vatandaşlar su göndererek yardım etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Takviye polis ekiplerinin gelmesi üzerine olaylar sona erdi. Polisin önlemi sürerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili olarak akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Geri Gönderme Merkezi'nden 123 kişinin firar ettiği bilgisini paylaştı. Firar eden yabancıların 20'sinin yakalandığı belirtilirken, geri kalanların bulunması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Bakanlık, yangının çıkmasında ve firar olayında ihmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturma açıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını duyurdu. (DHA)

Etiketler istanbul yangın firar