İşini geri isteyen akademisyen 10'uncu kez gözaltına alındı

OHAL kapsamında açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen, işine geri dönebilmek için 10'uncu kez eylem yaptı. Ankara'da yapılan eylemde Gülmen, 10'uncu defa gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnameyle mesleğinden ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ ve OHAL kapsamında açığa alınan akademisyen Nuriye Gülmen 10'uncu kez gözaltına alındı.

Gülmen Kızılay’da eylem yaparken, Karadağ ise çalıştığı okulun önünde tam eylemi yaparak işlerini geri istediklerini söylüyordu. Öğretmenler, dün 9 günde 9 kez, oturma eylemine başladıktan sadece birkaç dakika sonra gözaltına alındılar.

5-6 saat karakolda tutulduktan sonra serbest bırakılan öğretmenler 10'uncu günde birlikte eylem yapma kararı aldılar. Ancak Kızılay Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen öğretmenler ve onlara destek vermek için gelenler polis müdahalesiyle karşılaştı. Öğretmenlerle beraber aralarında Seyri Sokak'ın muhabirlerinden Sibel Tekin'in de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Karadağ ve Gülmen, işlerine dönene kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. (DUVAR)