Başbakan: Cinsel değil siyasi istismar

Üniversite açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, çocuğa cinsel taciz cezalarını kaldırmanın önünü açan önergeyle ilgili tartışmaları, "Cinsel istismar değil siyasi istismar" olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da Okan Üniversitesi Hastanesi açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar suçlularının mağdurla evliliği durumunda cezasını ertelemeyi öngören yasayı savundu, tepkileri 'siyasi istismar' olarak değerlendirdi.

Tartışılan cinsel istismar düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, "3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında önümüze çıktı. Sorun CHP'nin İzmir milletvekillerine anlatsınlar. Ama anlatamazlar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar" dedi.

'BAŞKANLIK KORKUTTU, CUMHURBAŞKANLIĞI DEDİK'

Yıldırım, anayasa değişikliği ile ilgili olarak da, "Başkanlık sistemi hadi sizi korkuttu, cumhurbaşkanlığı diyelim dedik. Cumhurbaşkanlığının korkacak nesi var. Belediye başkanlığı, meclis başkanlığı ikisi aynı anda seçiliyor. Başkanlık sistemi de bu" mesajını verdi.

Özel hastanelere de uyarılarda bulunan Yıldırım, "Acil gelen hastalardan para alınmamalı" dedi. (HABER MERKEZİ)