Yıldız Teknik'ten 73 akademisyen gözaltında!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampusune sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Akademisyenler ise evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi 'ByLock' operasyonu düzenlendi. Aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu 103 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi, 73 öğretim üyesinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Gözaltına alınan akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

OPERASYONLAR BAZI ADRESLERDE DEVAM EDİYOR

Polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

BAŞKA ADRESLER DE VAR

Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir'deki bir siteydi. Site içindeki bir daireye giren polis ekipleri arama yaptı. Ataşehir'de İnönü mahallesinde bir adrese düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı. (İSTANBUL/DHA)