Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tutuklandı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile belediye çalışanı peyzaj mimarı Zelal Tanlı tutuklandı. Gözaltına alınan 3 belediye yetkilisi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da dün sabah gözaltına alınarak görevinden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye getirilen Kaya ve 4 belediye yetkilisi, savcılığa çıkarıldı. Savcılık, Bekir Kaya ve Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı'yı tutuklanmaları, diğer 3 şüpheliyi ise "adli kontrol hükümlerinin uygulanması" talebiyle mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Kaya ve Tanlı, "PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer belediye yetkilileri Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Destek Hizmet Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Van belediye Bekir Kaya