Gündem Çocuk Derneği'nden önergeye tepki

Çocuklara yönelik hak ihlalleri üzerine çalışmalar yapan ve geçtiğimiz hafta kapatılan 370 dernek arasında olan Gündem Çocuk’tan, cinsel istismara uğramış çocuğun istismarcısıyla evlendirilmesi önergesine itiraz geldi. Mehmet Onur Yılmaz, "Kapatılmamış gibi çalışacağız ve bu önergeye karşı faaliyet yürüteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, mağdur çocuğun cinsel istismarcısıyla evlendirilmesi durumunda istismarcının cezasının ertelenmesinin hatta cezaevindeyse tahliye edilmesinin önünü açan düzenlemeyi dün akşam Meclis’e getirdi.

Önerge, çocuk istismarıyla ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken ve bir hafta önce kapatılan Gündem Çocuk Derneği'nden de tepki gördü.

Çocuk tecavüzünde 'evlilik' ertelemesi!Çocuk tecavüzünde 'evlilik' ertelemesi!

Gündem Çocuk Derneği'nden Mehmet Onur Yılmaz, Duvar’a yaptığı açıklamada, "Devlet, hükümet bize 'susun' diyor. Ama biz sustuğumuz zaman hak ihlalleri ortadan kalkmıyor. Sustuğumuz takdirde çocukları odağa almadan politikalar üretenler daha rahat hareket edebileceklerini düşünüyor. Dün bunun örneklerinden birini yaşadık. Çalışmalarımız birilerini rahatsız ediyor, etmesi de lazım. Bunun için yapıyoruz” diye konuştu.

Canlı yayında çocuk istismarını savunduCanlı yayında çocuk istismarını savundu

'KAPATILMAMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ'

Gündem Çocuk kapatılmamış olsa AK Parti’nin söz konusu önergesiyle ilgili milletvekillerini uyaracaklarını, Meclis'te görüşmeler yapacaklarını, raporlar hazırlayacaklarını belirten Yılmaz, "Önergenin oylanacağı salı gününe kadar Gündem Çocuk kapatılmamış gibi çalışacağız ve bu önergeye karşı faaliyet yürüteceğiz, farkındalığı artıracağız" dedi.

AK Parti’nin önergesini ve hükümetin çocuk istismarına karşı tutumunu da değerlendiren Yılmaz şunları söyledi: "Pratik sorunların arkasına sığınıp, yüzlerce tecavüzcünün hapisten çıkmasına sebep olacak bir düzenleme bu. Mevzu çocuk tecavüzü olduğu zaman dönüp dolaşıp tecavüzcüleri koruyan bir noktaya geliniyor. Gerçek anlamda çocuğu korumadığımız sürece çocuk istismarı sorunu çözülmez."

İstismara ceza ertelemesi tepkisi: Bir akraba çıkacak buradan sayın bakan!İstismara ceza ertelemesi tepkisi: Bir akraba çıkacak buradan sayın bakan!

Türkiye'de çocuk alanında hak temelli mücadele yürüten Gündem Çocuk Derneği, geçtiğimiz hafta OHAL kapsamında kapatılmıştı. Dernek, Karaman'daki Ensar davası, Pozantı Çocuk Cezaevi’ndeki istismar olayı, sokağa çıkma yasağı uygulanan illerdeki çocuk hak ihlalleri gibi pek çok konuda faaliyet yürütmüş, ses getiren raporlar hazırlamıştı. (DUVAR)