Çocuk istismarında utanç raporu!

18 Kasım Çocuğun Cinsel Sömürüsüne Son Verme Günü! Türkiye'de bir yılda yargıya taşınan cinsel istismar dosyası 16 bin 957 oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı'nın sonuncusunu paylaştığı adli yıl istatistikleri çocuğa yönelik cinsel istismar konusunda korkutan tabloyu ortaya koydu. Bir yılda yargıya taşınan çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarının sayısı 16 bin 957 oldu. Bu vakalardan 13 bin 968'ine mahkûmiyet kararı çıktı.

Avrupa'nın geçen yıl çocuğa yönelik cinsel istismarla baş edebilmek amacıyla ilan ettiği 18 Kasım Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve İstismarına Son Verme Günü, bir kez daha çocuklara yönelik cinsel istismara dikkat çekiyor.

'ONARILMASI ÇOK GÜÇ KALICI ETKİLER'

Birgün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Uluslararası Çocuk Merkezi’nin hazırladığı politika notlarında, “Çocuğa karşı cinsel sömürü ve istismar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de toplumun her kesiminde çocukların sağlıklı fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimine zarar vermekte, çocukların hayatlarında onarılması çok güç kalıcı etkiler bırakmaktadır” denildi.

Neden istismarla mücadele?

Avrupa’nın çocuğa yönelik istismarla mücadele amacıyla attığı adımların gerekçesi şöyle sıralanıyor:

» Çocukların cinsel sömürüsü ve cinsel istismarı ve bununla ilgili suçların önlenmesinin gerekliliği konularında kamu farkındalığının artırılması.

» Mağdurların damgalanmasını ortadan kaldırmaya ve bu tür suçların önlenmesine yardımcı olmak için, çocukların cinsel sömürü ve cinsel istismardan korunması konusunda açık tartışmaların yapılmasının kolaylaştırılması.

Haberin tamamı